Het waterleidingnet beheren

Om het drinkwater van een goede kwaliteit 24 uur per dag, 7 dagen per week bij de klant uit te kraan te laten stromen zijn goede leidingen en vakkundige monteurs nodig. Drinkwatermonteurs beheren het waterleidingnet vanaf het pompstation tot aan de watermeter bij onze klanten.

Frank. Monteur buitendienst bij Oasen

"Ik werk nu twee en een half jaar bij Oasen. Voorheen vond ik het heel gewoon dat er water uit de kraan komt, maar sinds ik hier werk zie ik dat er echt heel veel bij komt kijken. Wij zorgen dat de leidingen schoon zijn en doen onderhoud. Alles zodat onze klanten elke dag op elk moment schoon water uit de kraan krijgen. Water is toch een van de eerste levensbehoeftes en dat maakt mijn werk belangrijk."

Het leidingnet in topconditie houden

Als monteur bij Oasen is geen dag hetzelfde. Op de laptop rolt de planning van de dag tevoorschijn en zien de monteurs welke klussen de komende uren van hen verwacht worden. Ook is op de laptop alle benodigde informatie te vinden over het waterleidingnet in ons voorzieningsgebied. Ze gaan op pad voor het verrichten van bijvoorbeeld montage-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan het drinkwaternet.

Bij een lekkage zorgen zij er dan ook voor dat zij deze zelfstandig repareren. Ook het verhelpen van storingen bij klanten behoort tot hun taak. Zij verrichten ook diverse metingen om de kwaliteit van het drinkwaternet vast te leggen. Kortom: onze monteurs zorgen ervoor dat ons leidingnet in topconditie blijft.

Dit zijn de verantwoordelijkheden
  • Verrichten van montage-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden
  • Repareren van lekkages
  • Verhelpen van storingen bij een klant
  • Verrichten van metingen aan het drinkwaternet

Ontdek andere werkgebieden